wm specialisatie opleiding

Waarom specialisatie?

Werkt u als professional met Graves instrumenten, dan brengt u mensen, teams en organisaties succesvol in beweging richting gestelde doelen. De beschikbare instrumenten zijn laagdrempelig  en gemakkelijk hanteerbaar. Om die redenen zijn ze populair binnen tal van organisaties.

Ze laten zien wat de drijfverenvoorkeur is van een kandidaat of team, maar bieden geen zicht op de diepere persoonlijkheidslagen.

In geval van diepgaande individuele- of teamontwikkeling heeft u juist behoefte aan meer concrete handvatten en daarvoor bieden wij een set van specialisatie instrumenten. Ze zijn gebaseerd op de klassieke testpsychometrie en gericht op de persoonlijkheidslaag.

Wat zijn die specialisatie instrumenten?

 • Persoonlijk Oriëntatie Profiel (POP), gericht op specifieke persoonlijkheidskenmerken met voorspellende waarde voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Team Oriëntatie Profiel (TOP), gericht op persoonskenmerken met voorspellende waarde voor het functioneren en samenwerken binnen teams

Beide instrumenten kunnen zelfstandig of in combinatie met andere instrumenten worden ingezet. De POP is direct gelinkt aan het drijfverenDNA™ waardoor het uitstekend aansluit op bestaande Graves instrumenten waaronder het Individueel drijfverenDNA™. De TOP heeft zijn primaire toegevoegde waarde op het Team drijfverenDNA™.

Hoe zijn ze anders dan alle gangbare Graves instrumenten?

De specialisatie instrumenten zijn ontwikkeld volgens de klassieke testpsychometrie en gericht op de persoonlijkheidslaag. Deze persoonlijkheidslaag biedt meer stabiliteit, met hogere betrouwbaarheid in de testuitslag als gevolg.

Het gaat dan hier ook om volwaardige psychometrisch instrumenten, wetenschappelijk onderbouwd en voorzien van een representatieve normgroep met bijbehorende constructcorrelaties.

Ze bieden een breder en gefundeerder perspectief op basis van persoonlijkheidskenmerken als input voor individuele- of teamontwikkeling.

Inhoud specialisatie opleiding

U krijgt een introductie in de klassieke testpsychometrie en u leert te werken met de specialisatie instrumenten. Het omvat de inzet van het POP en TOP instrument, gericht op persoonlijkheidskenmerken voor individuele- of teamontwikkeling.

De opleiding bestaat uit één dag klassikale opleiding, plus maximaal één dag voor zelfstudie en certificering. U bepaalt zelf het tempo voor uw certificering (maximaal binnen 6 weken na opleiding).

De klassikale opleidingsdag omvat:

 • introductie testpsychometrie
 • introductie en werken met POP
 • van POP naar TOP
 • opstart certificeringstraject

Bij de opleiding is inbegrepen:

 • een syllabus
 • drie POP testen (1 eigen + 2 voor certificering)
 • toegang tot de POP instrument t.b.v. certificering
 • uitvoering en begeleiding van uw certificering

En verder…

Beschikt u als organisatie nog niet over een zelfstandig WM Partnerschap? Dan bieden wij u dit één jaar lang gratis aan. Het geeft u zelfstandig toegang tot:

 • eigen account op het WM Online Testcenter
 • inkoopfaciliteit tegen aantrekken partnertarief
 • toegang tot de specialisatie instrumenten POP/TOP
 • toegang tot relevante WM Studiemiddagen/Webinars
 • verplichte jaarlijkse review POP/TOP deskundigheid
 • ondersteuning bij acquisitie en uitvoering eigen opdrachten

Werkt u met een andere leverancier

Werkt u met instrumenten van een andere leverancier en bent u nieuwsgierig geworden? Dan bent u van harte welkom voor een oriënterend gesprek. Als u voldoet aan de opleidingseisen kunt ook u zich inschrijven voor de specialisatie opleiding.

Praktische informatie

Wanneer: zie opleidingskalender

Locatie: Landgoed de Horst, Driebergen

Doelgroep: trainers, coaches, counselers en loopbaanbegeleiders.

Toelatingseisen: WM Basisopleiding of gelijkwaardige opleiding. Daarnaast is actieve kennis en ervaring in de professionele begeleiding, coaching of counseling op persoonlijkheidslevel vereist. Vrijstelling voor NIP-psychologen.

Doorlooptijd: minimaal 3 en maximaal 6 weken
Tijdsbeslag: 1 dag klassikaal en circa 1 dag eigen tijd
Tijden: 9:00 tot 17:00 uur

Kosten: € 850,- exclusief BTW per deelnemer

Kosten “in company”: op aanvraag