Team drijfverenDNA™

Wat is het?

Het Team drijfverenDNA™ is de samenstelling van het Individueel drijfverenDNA van alle teamleden. Het verschaft inzicht in het gemiddelde en de diversiteit binnen het team, dit levert waardevolle input voor teamontwikkeling. De dynamiek binnen een team wordt inzichtelijk en bespreekbaar. U zet concrete stappen in de ontwikkeling van uw team.

Hoe werkt het?

Het Team drijfverenDNA™ is dus eigenlijk geen instrument, maar is gebaseerd op de afname van het Individueel drijfverenDNA™ van alle teamleden. Is dat al gedaan, dan is het Team drijfverenDNA™ direct beschikbaar, zonder extra kosten.

U betaalt uitsluitend voor de begeleiding van uw WM Expert. Net als alle andere instrumenten is ook het Team drijfverenDNA™ altijd onderdeel van een proces begeleid door uw WM Expert.

Wat levert het u op?

Het Team drijfverenDNA™ geeft toegang tot informatie die normaal gesproken verborgen blijft. De uitslag bestaat uit een set grafieken die inzicht geven in de mate van gelijkgestemdheid van de teamleden, uitgedrukt in gemiddelde en diversiteit.

Illustratie 1. Team drijfverenDNA™ uitslag

Een grote gelijkgestemdheid in het gemiddelde en diversiteit betekent dat alle neuzen dezelfde kant op staan, wat kracht geeft en tegelijkertijd ook kwetsbaar maakt. Een kleine gelijkgestemdheid vormt een bron van kracht én vitaliteit als de verschillen worden onderkent en benut. Worden de verschillen niet onderkent dan vormen ze een bron van potentiële spanning.

Er bestaat géén goed of fout, het Team drijfverenDNA™ legt de verborgen dynamiek op tafel en nodigt uit tot onvermijdelijk onderzoek en gesprek. Het geeft op deze wijze praktische handvatten om de dynamiek binnen uw team te duiden en effectief te ontwikkelen. Uw WM Expert beschikt over de kennis en deskundigheid om u hierbij te ondersteunen.

WM LAB

Naast de overzichtelijke set van grafieken voor direct gebruik in coaching, workshop of training beschikt u met het WM LAB ook over de mogelijkheid om de dynamiek in teams interactief te analyseren, interpreteren en presenteren.

Illustratie 2. WM LAB

Door in te loggen op uw persoonlijke account beschikt u via het WM LAB waar en wanneer u wilt over al uw klantprojecten. Het WM LAB is volledig online beschikbaar onder Windows én Apple Mac. Een expert tool met talrijke mogelijkheden voor interactieve analyse. Ook kunt u deelnemers uit verschillende teams op eenvoudige wijze mixen en matchen tot één virtueel Team drijfverenDNA™. Het WM LAB is inbegrepen bij het WM Partnerschap voor Team en Organisatie toepassing.

U wilt een volgende stap zetten in de ontwikkeling van uw team? Vraag uw WM Expert om het Team drijfverenDNA™.

DrivesDNA mastering dynamics

 

Kenmerken Team drijfverenDNA™

Grondslag:

  • Spiral Dynamics™, onderzoek prof. Clare W. Graves

Meting:

  • 7  Graves constructen (paars t/m turquoise), samengesteld op basis van Individueel drijfverenDNA™

Toepassing:

  • Team

Uitslag:

  • Grafieken (pdf)
  • WM LAB (interactief online)

Beschikbare talen:

  • Vragenlijst: Nederlands, Engels, Duits en Frans
  • Grafieken: Nederlands, Engels, Duits en Frans

Opleiding: